Oslo´s siste barnepark!

 

Ja nå skal jeg gi en liten salut, og si noen ord om Sofienberg barnepark på Løkka.

Oslo´s siste barnepark som jeg har vært med på å redde fra nedleggelse to år på rad!

Bydelene styres mye av Arbeiderpartiet og SV og disse ønsker ikke, tydeligvis, det mangfoldet i tilbud de ellers skryter av at de arbeider for.

For de siste årene har en etter en av parkene blitt stengt og nå er det altså bare en igjen!

Det er en liten tragedie for alle små barn som har foreldre som vil velge mer tid med barna men som vil gi dem litt ute/leketid med andre barn i trygge omgivelser.

Fri lek står i høysetet men “tantene” er så absoultt pedagogiske og pedagoger når det kommer til sosialt samvær, samhold, sangstunder og felles måltid.

Det er et vidunderlig tilbud som nå nesten er utslettet i Oslo by.

Mine to eldste har gått i denne parken, og minstemann skal så vidt begynne litt i disse dager.8juhjhb  bv?Jeg er så glad i de ansatte og har så gode skussmål å gi dette tilbudet at da jeg skjønte alvoret i truslene om nedleggelse på helt ubegrunnede argumenter, tro jeg til, troppet opp på budsjettmøtet i bydelen og sa noen sannhetens ord til politikerne.

Jeg snakket som mor, som talsmann for barna, og på vegne av alle oss foreldre som ønsker alternative tilbud til de små barna, og sa ganske så rett fra levra at nå fikk de jaggu meg skjerpe seg, og se verdien av et slikt tilbud. Parkene rundt om har eksistert i mange mange år, og hvorfor, når det fremdeles er et behov og ettersprøsel etter dette tilbudet skal de legge det ned?

De politiske argumenter er som alltid, innsparing og at det nå er full barnehagedekning i byen!

Poenget er jo at de som velger park, ikke VIL sende barnet i barnehage, og det økonomiske aspeketet av drift av barnepark er rett og slett helt på jordet, da driften utgjør en ekstremt liten del hav hver enkelt bydels budsjett……

Så jeg er faktisk ikke så lite stolt av at jeg, og andre ildsjeler, faktisk har klart å opprettholde parken.

Oslo´s eneste og siste!

Ånsker der å støtte den/oss gå inn på Face book:

 https://www.facebook.com/groups/114477455251414/

For mer info om parken:

 http://www.barnehager.oslo.kommune.no/sofienbergarken-barnepark/

Indie Lucia hadde sin første dag på torsdag! Storesøster Lily-maxine ble med og det var ikke en lite stolt jente med sekk på ryggen som strenet inn i parken! Det er så trygt og godt for meg som mor, jeg kjenner de ansatte så godt, nå er det fremdeles få barn i parken og jeg vet at hun har det så godt som bare det! Vi var der en stund sammen, så dro jeg en times tid, og da jeg kom tilbake var hun bare et stort smil og fornøyd….men dødstrett….så det sier litt om hvor lite som skal til av miljøforandring uten foreldre tilstede, før de blir utslitte!

De er på høygir, alle sanser er spente og skjerpet, og psykisk er det en kjempe opplevelse som krever at man tar det veldig med ro i begynnelsen og ikke lenge ad gangen. Det er så mange inntrykk og opplevelser som skal fordøyes, nye voksne som man skal forholde seg til å bli kjent med, at den ene timen var mer enn nok!

 

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg