hits

desember 2013

Sofie syng lek og lær
 Så har de første juledagene passert og freden og roen har blitt til makelighet og alt skjer i sakte film. Det er deilige dager i vår småbarnsfamilie og vi nyter å gjøre ingenting bort sett fra å være sammen.

Jeg lar ikke jentene se så mye film eller drive med spill, men innimellom får de lov, og denne appen fra Egmont som heter Sofie syng og lær, er enkel å bruke, morsom for den eldste på seks år, og jeg synes den er søt og godt tilrettelagt for barna. Her har de det gøy og kan lære litt samtidig, men på en leken og enkel måte. 

Det fine med appen Sofie er at den er gratis å laste ned, og gir deg smakebiter på hva den tilbyr så du kan kjøpe mer på appen av det barna likte best.

Min eldste skulle prøve den litt i dag men fikk desverre omgangssyken.... så jeg testen den mer ut enn henne!

Det var mange forskjellige ledd, og mye man kunne gjøre og jeg gir litt eksempel på det nedenfor.

Her tester 6-åringen ut plantespillet, det likte hun godt!

Spillet utvikles hele tiden og du kan enkelt følge dem på: https://www.facebook.com/

eller:www.egmontapps.com for mer informasjon og oppdateringer o.l.

Her er et eksempel:

Under sanger, som denne: På låven sitter nissen, kan man høre på sangen og se enkle morsomme bilder mens man hører, eller trykke på instrumentene under bilde og "bli" med som musiker på sangen.

 

...Eller man kan høre på sangen mens man pusler et puslespill som har tema etter hvilken sang som spilles. For å få fler eksempler på hva du kan gjøre, sjekk ut:https://www.youtube.com/watch?v=01yZqY9eJ78 som gir en fin illustrasjonsvideo av hvordan man bruker appen!

 


Og her er oversikten på forsiden over alt man kan foreta seg på appen sofie og som dere ser er det ganske mye forskjellig en kan foreta seg og det løfter denne appen fra andre apper jeg har sett hvor man stort sett bare kan gjøre et fåtalls ting.

Prøv idag! Gå inn på:https://itunes.apple.com/no/app/sofie-syng-lek-og-l-r/id480961719?mt=8 og se hvor lett du kan laste ned appen og la barna dine prøve!

Du kan også laste ned fra:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kreamedie.uni.syngleglaerno

Vi kommer ikke unna at vi lever i en teknologisk verden, også våre barn, men vi kan være selektive til hva vi gir dem!

Jeg synes appen Sofie er innefor hva jeg lar barna få av nettspill, og synes det er fint å videreformidle om den her på bloggen.

Fortsatt deilig juehøytid til dere alle!

//sponset//

Donald i julen

Donald Duck ja,....hvem kjenner ikke han og alt det rare og morsomme som skjer i Andeby.

Jeg skal komme med en tilståelse: Jeg leste aldri Donald da jeg var liten. Dvs, vi fikk ikke lese tegneserier hjemme, men jeg husker veldig godt nabogutten der pappa bodde. Han hadde en hel bokhylle full av Donald! Bøker, hefter, permer osv.....Han var en ivrig samler og hver gang vi besøkte pappa besøkte vi ham og gjorde dypdykk i bokhyllen hans.

Det jeg husker best var den lille korte historien på siste side,.....den var min favoritt.

Mine barn er små enda og leser ikke, men jeg vet mange der ute har lest Donald da de var små eller har barn som leser, og nå i julestria er det sikkert populært å krølle seg opp i sofaen med en kopp kakao og et pledd og kose seg med Donald Duck og vennene hans.

 

Jeg vet ikke hvordan det var da jeg var liten men nå kan du og din familie bli abonnenter på Donald!

Med alle de regningene som dumper ned i posten kan det være en glede for hele familien med noe hyggelig i postkassen.

Hvis dere abbonerer på Donald får dere en gave fra  LEGO chima til kampanjepris og bladet kommer til dere en gang i uken.


 

Og tenk etter alle disse årene som Donald har vært blandt oss, ligger de øverst på tegneserie listene! Det er bare å ta av hatten!

 

 

Hvis dere går inn på : Donald.no vil dere finne kalender-konkuranse med flotte premier og andre morsomme oppgaver.

 

Så dere lesere der ute, del gjerne deres beste Donald-minne her på bloggen og den morsomste historien vil bli postet her på dette innlegget innen nyttår!

 

//sponset//

 
Smil!

Jeg var på Theaterkafeen, satt på en stol og ventet i do-køen da en helt fremmed dame kom opp til meg og sa noen uendelige hyggelige ord til/om meg.
Og det gledet meg langt inn i hjerteroten!Så da kom jeg på denne tanken om å smile litt ekstra når det koster oss mest!
SMIL!
Det er førjuls-stria?.de fleste går med blikket ned, eller stirrende framfor seg i et kaos av tanker, huskelister og ting som skulle ha vært gjort.
Alle gleder seg, men mange gruer seg til denne siste uken med forberedelser og atter mange gruer seg til julen generellt.
SMIL!
Å smile litt mer, trekke pusten litt flere ganger, vise litt ekstra omtanke kan gjøre underverker både for andre og en selv.
SMIL!
Ork å stoppe en ekstra gang for alle de barnehagebarna som snegler seg over veien.
SMIL!
Snakk litt ekstra hyggelig til alle de som ekspederer oss utrettelig i disse dager.
SMIL!
Og hjelp damen på bussen med å stemple kortet når du ser hånden som akkurat ikke rekker frem.
SMIL!
Når du pusser sølv, stryker den vanskelige linduken og alle kjoler, slips og skjorter.
SMIL!
Når kjøkkenet ser bomba ut fordi du lager middag, baker og barna tegner oppå bakepapiret.
SMIL!
Når du tenker at bare juleaften kommer sååååååå?..
SMIL!
Sier jeg til meg selv mange ganger om dagen.Jeg baker muffins, julekaker, nøttekake og andre kaker om hverandre....PUH...Vår eldste blir seks år den 20ende og det skal feires i to dager, så er det siste innspurt med førjuls-ordnings.......Så jeg vet hva jeg snakker om!

SMIL!
Og gi et ekstra kompliment til en tilfeldig forbipasserende eller til en du tenkte noe godt om.
SMIL!
Til alle dere....nå må jeg ta muffinsen ut av ovnen!

SMIL!

Begynn å kildesorter i dag!

Tenk at den maten vi kaster blir til "bensin" for bussen som kjører oss rundt i byen vår!

Det ble jeg overrasket og glad for!

 Vi har faktisk kildesortert i åresvis og det er gøy at barna også nå kan hjelpe oss og tilogmed vite hva det blir av alt matavfallet!

Vi er jo en ganske stor familie, vi laver middag HVER dag! Det blir mye skrell og den slags og vi kaster hvertfall en full avfallspose annenhver dag, og nå! Vips! så blir det drivstoff. Det er klart det er motiverende for å fortsette!

 

 Den store kildesorteringsinnsatsen som gjøres i kjøkkenbenken hver eneste dag gjør at du nå kan ta bussen gjennom byen på ditt eget matavfall. En buss kan gå en kvart kilometer på hver pose matavfall du kildesorterer, så derfor fortjener alle som kildesorterer matavfallet sitt en stor takk, sier fung. kommunikasjonssjef Elisabeth M. Vollan i Renovasjonsetaten.

Hva skal i grønn pose?
I grønn pose skal matavfall som for eksempel skall, skrell og skrotter og også kaffegrut og filter.

Det er mye nyttig informasjon å finne om dette på:

 http://www.renovasjonsetaten.oslo.kommune.no/article262341-8451.html

https://www.facebook.com/Kildesortering.i.Oslo

Denne deilige retten med kamskjell og salat smaker nydelig, og nå blir restene ikke bare søppel men nyttig drivstoff, så maten vi laver og spiser, metter oss og samtidig bidrar vi til noe positivt i samfunnet.
Det er ikke vanskelig å kildesortere, det tar ikke lengre tid enn å kaste alt i en pose, man må bare skaffe avfallsposer som gis ut gratis på alle matbutikker.
 Det finnes faktisk ikke EN god grunn til ikke å starte kildesortering idag!
Her er en morsom og nyttig video laget av renovasjonsetaten:

//sponset//Julebord-outfits

Så kommer den tiden hvor vi voksne skal feire litt advent, litt mørketid, og masse vennskap!

I år er første gang jeg er invitert på mange slike festivitas!

Og tre-barnsmoren jubler!

Å svinge seg litt, pynte seg masse og nyte noen glass med sprudlevann gjør godt for en mamma som gjør denne tiden før jul så varm og god som jeg kan for barna.

At jeg da får litt fri, svinge litt med kvinnen i meg er som balsam for sjelen.

Men her rengs det nøye planlegging. Jeg har ikke akkurat bøtter med tid til å stå forran speilet å fundere over hva jeg skal ha på meg, så nå tok jeg rett og slett en kveld, fant fram masse og skal vise dere noen av antrekkene jeg kom frem til.

Så da er den delen i boks og jeg kan bare hoppe inn i den ene kjolen etter den andre og løpe på høye heler ut døren i herlig forvissing om at mannen tar godt vare på de søte små.

Antrekk 1: Secondhandkjole jeg fikk av min forlover da vi hadde utdrikkningslag, smykker fra Grønlands Torg og sko fra HM

 

Secondhand clutch, sko fra Nelly og øredobber fra Bik Bok

Kjole fra Ganni, sko fra Ganni og clutch fra Accesorize
Lace kjole....her blir det med sorte sko og store sorte øredobber


Og dette smykke av en kjole, faktisk fra Nelly, her må tilbehøret være enkelt med en stor stram knute i nakken

Så nå skal jeg bli fin og nyte noen herlige kveldstimer med mine allerbeste venner!

Noen som har andre tips om god planlegging på klesfronten når man ikke har så mye tid til overs?

Ta bort støyenJeg sa jeg skulle skrive litt om førjulstiden, om stresset, jaget,shoppingpresset...og oss som mennesker oppi det hele.

Jeg mener at i denne tiden er det to verdener som kjemper mot hverandre, den lune fredfylte og stemningsfulle adventstiden mot det materialistiske jaget.

Dert har blitt 5 desember og jeg er sikker på at i de fleste hjem begynner stresset, presset og de lange to-do-listene å legge sin klamme hånd over det som skulle vært noe helt annet.

Verden der ute lokker med alt det fantastiske vi kan kjøpe, men alt det vi burde gjøre, forberede og stelle i stand. Alle vil gjøre sitt aller ytterste for å skape de vakreste juleminner, og de sosiale medier er med på å presse oss til å vise hvor flinke vi er, hvor langt vi er kommet osv osv......

Det koker ned til at adventstiden blir et økonomisk og materialistisk sluk, hvor gleden forsvinner i bekymringer og stress for å innfri alles ønsker....pluss litt til.

En ting vil jeg si: TA BORT STØYEN!

Jeg har stjålet den setningen fra en klok dame som snakket om barna. At det er så mange momenter av støy rundt oss, både fysisk og psykisk.

Med støy mener jeg alt det som forventes av oss, alt det som frister oss, alt det som gjør at vi mister fokus, mister oss selv, alt det som andre sier er riktig, som andre sier vi burde gjøre/eller få til. Støyen blir en fiende, blir så altoppslukende hvis en ikke tar et skritt tilbake og erkjenner den, tar tak i den og blir sterkere enn den. Man må jobbe mot all støy, stenge den ute, "overdøve den med stillhet, med vårt bedre vitende. Vi kan ikke la oss styre av støyen, da sliter vi oss ut og forvitrer som et snøfnugg i for varmt vær som smelter før den når bakken.

Med tre små barn har jeg prøvd å ta litt tak i dette.

Jeg orker ikke stress, jeg orker ikke føle at jeg har armer og ben i alle kanter og at jeg likevel ikke strekker til.

Men det ligger som en sort sky over meg og truer med å innvadere alt det som jeg synes er mye viktigere akkurat nå:

Å finne roen, nyte mørketiden, bake, kose, ha rolige ettermiddager ligge på sofaen med et strikketøy og se barna leke, bare være.....

Jeg har et par råd til å gjøre julehandelen litt enklere.

Handle på nett! Jeg har gjort det med sikkert 70% av presangene...og det er vidunderlig at det dumper ned i postkassen. Det skal sies at jeg har tenkt ut en del på forhånd hva jeg ønsker å gi bort, og jeg har også prøvd å begrense mengden og størrelsen. Det er ikke presangen som er det viktigste men tanken bak....Kjent for mange og kanskje litt klisje, men tar man det på alvor blir måten vi gir bort ting på ganske annerledes.

Jeg gir også søsken brettspill de ale kan ha glede av istedet for små presanger til alle.

Jeg gjør det til en hyggestund å pakke alle inn. Jeg lar aldri butikken pakke inn, da mister gaven helt personlighet og kunne vært fra hvem som helst. Å vie en kveld til innpakning er en del av julehyggen. Å tenke ut hvordan presangene skal pakkes inn dette året er tankevirksomhet jeg nyter og som trigger kreativitet og estetikk i meg. 

Kreative og estetiske tanker gir meg ro, gir meg god energi og jeg gleder meg til å fullføre prosjektet.

Så jeg håper dere alle tar noen av disse tankene ut i livet, det hjelper i tiden vi går inn i, jeg lover!

Og med denne sangen luller jeg meg inn i kvelden:

http://www.youtube.com/watch?v=SIVZii8XyHk
 

1 søndag i advent

I adventstiden lyses de tusen hjem opp av lys i vinduer, lys i trærne, lys i alle mørke kroker. Vi prøver å lyse opp i mørketiden, prøver å finne roen, stemningen i kampen mellom lys og mørke. Jeg tenker det er en tid for hygge, for forberedelser til julen, for litt ekstra tid med familie på kveldene. Tenne adventskransen, være sammen rundt lyset og la mørke være mørke. Ikke som noe negativt men som noe som hyller oss inn, pakker oss inn i desemberdvalen før julen kommer som en eksplosjon.

Jeg skjønner at dette er ønsketekning for i de fleste hjem blir disse ukene frem mot 24 desember et jag, stress og desperat tankevirksomhet for å få dagene til å gå opp, for å finne presanger, bake, skrive julekort, kjøpe inn mat osv osv......

Jeg kjenner meg igjen.....men i år som alle år prøver jeg å være litt forut. Har faktisk klart å kjøpe de fleste presanger, så jeg skal gjøre alt som står i min makt for å ikke stresse denne måneden!Jeg våknet i dag av små barneføtter som tasset raske skritt inn i stuen for å se på advents kransen, adventsbordet og annen pynt de vet kommer.

Lily-Maxine den eldste kom inn og spurte hvor adventsbordet var? Det pleier å være i stuen men i år har jeg satt det i vinduskarmen på rommet deres. Hun jublet da hun så det og kjente igjen alt fra i fjor. Men på kjøkkenet hadde jeg glemt den pynten jeg pleier å ha på bordet og hun la straks merke til dette og sa: Men mamma, du har jo glemt å pynte bordet, ja for det er vel du som gjør det?

Det er alltid lykke å ligge å slumre litt å vite at barna fryder seg over det man har gjort, det man steller i stand for å glede dem.....i sene nattetimer når de sover søtt og du gjerne skulle ha sovet selv.


Jeg gjorde adventsbordet litt annerledes i år. Det pleier å komme noe nytt på bordet hver dag, en engel, en blomst, en stjerne på himmelen..... Men i år har jeg laget en "englestige". Med 24 trinn. Hver dag flytter engelen seg et steg nedover på stigen, en slags nedtelling....og det er gøy for Lily-Maxine som er opptatt av å telle. Nå kan hun selv si hvor mange dager det er igjen.


Her er julebordet.....Et fat med mose, et lys, et lite hus med en engel, himmelen bak og en englestige.

Hver dag skal det komme noe nytt på dette bordet, som er med på å forberede og å gjøre det vakkert til jul.

Her er engelen som hver dag går et steg nedover på stigen.

Stigen er laget av fyrstikker og gulltråd. Stoffet bak er rester fra da jeg lagde brudeslør!