hits

april 2013

Kick start på morgenen

Det finnes virkelig ikke noe mer forfriskende enn hjemmelaget smoothie! Barna elsker det, jeg elsker det og får jeg venninder på besøk serverer jeg gjerne det som en "velkomstdrink" hvis vi snakker lunsj. Det er jo uendelig med varianter en kan lage, men her i huset har vi en favoritt og det er denne:

OPPSKRIFT SMOOTHIE:

2-3 bananer

1 mango, deles opp i ganske store biter

2 dl naturell youghurt

1/2 pose frossen bringebær

Vann, du velger selv hvor mye etter hvor tykk du vil ha den, jeg pleier å bruke ca 2dl

Bruk foodprossesor, og la den surre å gå lenge så blir den luftig og uten biter.

Jentene ble superglad når jeg puttet det i fine glass, og sugerør selvfølgelig. Barna elsker sugerør!

Smoothie med masse forskjellig er som et måltid, og jeg lager dette ofte til kvelds, istedet for brød eller noe annet. Alltid en suksess! 

 

Man kan godt prøve med avocado, banan og appelsin, det er en skikkelig protein bombe, og et herlig mellommåltid.

Et godt alternativ i en travel hverdag er disse økolokiske smoothiene. De fås på de fleste supermarkeder nå, heldigvis!

Jeg har sjekket litt, de varierer veldig i pris, men billigst er REMA1000, der koster de 7,90kr.

Jeg har alltid disse i hus og med på tur osv.....Barna elsker de!.       

Hvit på en hverdag

Skal på lunsj i morgen og kan likeså godt finne outfit idag! Da blir jeg i godt humør etter en tung regnværsmorgen. Jeg elsker offwhite og har valgt et antrekk deretter. Så nå kan jeg glede meg til lunsj imorgen! Håper solen varmer såpass at jeg kan ta opentoe pumpsene....ellers blir det vel en annen vri.


Jeg har vært glad i lace lenge, og kjøpte min første lace topp for 9 år siden! Så nå jubler jeg over at lacen er å finne over alt!

Denne toppen er fra Zara og finnes i butikk nå, 299kr

Denne buksen har et slags brokade mønster, har glidelås ved anklene og er lav på livet, den kommer til å bli en vinner bukse denne sommeren!

Buksen er også fra Zara, den er å få i butikk! 399kr


Håret har jeg i en løs hestehale, og i ørene har jeg noen favoritter, vintage chanel.

Veske og sko fra ifjor, øredobbene er kjøpt på marked, vintage chanel.

Beltet er fra manillusion, 199kr.
Ha en fortreffelig hvit formiddag!

Barn og fri kreativ lekJeg har mange fanesaker og en av dem er barn og fri lek!

Fri lek, fritt leide for det levende og kreative i små barn er noe av det mest stimulerende vi kan gi våre barn. Hvis vi husker fra vi var små, før de sosiale mediers storhetstid, ble vi husjet ut av forledrene våre med klar  beskjed med å leke ute til vi ble ropt inn. Jeg husker selv at mange ganger var vi redd for å kjede oss men straks vi tenkte den tanken tok kreativiteten over og vips var vi i gang med ett eller annet.

Jeg har tre små barn, er hjemme med dem til de er tre år og siden vi er så mye sammen er jeg helt avhengig av at de kan leke på egenhånd. Henger de i "skjørtene" mine kommer jeg med forslag til en lek, setter dem igang med noe for så å overlate dem til seg selv. Jeg blir stadig forundret over alt de kan finne på!

Det skal sies at jeg gir dem stor frihet i å bruke både møbler, mine klære og sko (et eks på bilde ovenfor), hvis de bare får en liten touch av noe som ikke er deres leker setter det igang tankevirksomheter og fantasibomber som bare barn kan få til! Mine barn har ikke så mye felles lek med oss voksne for jeg pusher helt bevisst mot at de skal leke for seg selv og sammen med hverandre, samtidig gjør jeg andre gjøremål så vi alle er i gang.

Vasker jeg kan det hende de vil vaske og og da gir jeg dem en klut og lar de holde på, lager jeg mat og ikke vil ha dem med, oppfordrer jeg dem til å gå i sin kjøkkenkrok og lave noe deilig, eller stelle i stand et selskap, vips så er de dypt konsentrert og opptatt i en time!

Barn kjeder seg ikke!

Det er et begrep vi voksne kjenner til og kan forstå men det finnes ikke i barns vokabular med mindre vi har lært dem det. Barn kan stoppe opp litt, være litt rastløse å begynne og mase på oss, det er da det er viktig å ikke ty til feks, film og tv for å få dem stille men heller orke det lille ekstra og finne på noe morsomt de kan gjøre.

Er de slitne på ettermiddagen sier jeg ofte: ok! av med klærne så kan dere hoppe og base i sengen vår en stund før vi steller dere for kvelden....det funker alltid! Vet at kanskje ikke alle synes noe om hopping i seng, men det er noe jeg har funnet verdt det, for de lærer seg utrolig mye ballansemessig og motorisk, og så er det jo såååå morro!

 

 Hvis barnet "kjeder" seg og ingen av dine forslag faller i smak, la dem for guds skyld kjede seg! Hvis vi skal stå ansvarlig for å stimulere dem til en hver tid, blir vi slaver, og de blir små krevende monstre!

De har uendelig med fantasi som skal stimuleres og brukes, hvis vi tilrettelegger så disse kreftene får fritt spillerom er jeg overbevist om at vi får mer selvstendige og tilfredse barn.

Hvordan er deres erfaringer rundt dette temaet? Kom gjerne med innspill og spørsmål!

 

 

 
 

oppskrift på nøttekake!

Noen skal kanskje på besøk i helgen, eller ha besøk? Hva er bedre enn å overraske med noe godt! Nøttekaken min er forventet på bordet når jeg inviterer, alle elsker den og den er helt fantastisk! Jeg har alltid lett etter den perfekte nøttekake oppskrift da gubben i huset elsker det, og på en fest for noen år siden smakte vi den!...Jeg oppsøkte moren til venninden til hun som hadde festen og sikret meg oppskriften! Nå skal jeg være skikkelig grei og dele den med dere......advarsel: den er avhengighetsskapende!

OPPSKRIFT:

BUNN:

250gr. hasselnøtter og mandler

250gr. melis

1s hvetemel

1 stor tskj bakepulver

4 eggehviter

Alt dette males og blandes i en foodprossesor

TIPS: Mal nøttene litt grovt, da blir det chunky og ekstra godt

EGGEKREM:

4 eggeplommer

1dl fløte

100gr. sukker

2 toppede tskj hvetemel

Dette varmes opp på svak varme til den tykner, husk! den må ikke koke!

100gr. smeltet smør

1tskj vaniljesukker

Dette has i plommeblandingen,røres fremdeles på svak varme til den blir jevn og tykk.

 

Stek bunnen på 175 oC i ca 1 50 min, sjekk at den er myk og ikke hard, skal være seig!

Smørkremen avkjøles helt i kjøleskap.

Smør utover med en slikke pott

PYNT: Bringebær er det beste synes jeg, gir en syrlig og frisk smak til den fyldige søte kaken.

TIPS: Noen ganger lager jeg bunnen i muffinsformer, slik får du mange småkaker, finger kaker.

Det er lurt i feks en barnebursdag, bruk gjerne mini muffinsformer!

Lykke til! nam nam......

 

 

 

Aktiviteter i helgen!

http://www.martheslekestue.com/ http://www.facebook.com/Martheslekestue

Jeg var i denne oasen av en lekebutikk med min eldste datter Lily-Maxine i går, og det var overveldende så mye vakkert og fint de hadde! "Her kan vi bare gå og gå rundt mamma!" Sa Lily-Maxine. Hun har helt rett.

De har en stor avdeling med alt nydelig en kan tenke seg til dukkehuset, alt fra møbler, dukker, hageting, små kjøkkenreddkaper, leker, vogner osv.... Vi var målløse og det tok lang tid før vi klarte å velge noe, vist lenger ned på siden.så var det andre avdelinger med gammeldagse leker, interiør til barnerommet, masker og servietter..... Må bare oppleves!

 

En annen ting å gjøre i helgen er å dra på Ekeberg gård! Der har de masse husdyr som går løst rundt og som man får klappe og kose med, og nå er det små lam og killinger til jubel fra våre barn!

 

Man kan ri på hest, hå på kafé og de har store lekeplass områder, anbefales!

 

http://m.io.no/info/ekeberg-gård

sommersko!

Solen skinner mellom skyene! I`m feelin summer in the air! Tid for å finne fram nye og gamle sommersko....Jeg kaster sjeldent noe og finner klær og sko som har støvet i mange år og gir dem nytt liv! Aldri si aldri, plutselig passer de rett inn i stilen jeg ønsker meg. Med et budjett som ikke tillater utskeielser når det måtte passe meg, har jeg blitt "queen of reusing my wardrobe". Forleden fikk jeg kompliment for en rosa slengbukse jeg kjøpte på H&M for 12 år siden! go go!

Her er nydelig sko fra Zara ifjor, kjøpte likeså godt to par, det er utrolig hva fargerike sko gjør med et antrekk! Det rosa smykke er fra H&M....Liker store smykker, hverdagsantrekket blir løftet fra middels til fabulous på et blunk!

Othello, (katten min)....har en tendens til å være der det skjer....så han ble likeså godt med på bilde....hi hi


Hvorfor ikke ta en blomst bak øret, eller fest den til en bobbypin?....Blomster i håret er visst et stoooort must denne sesongen!

Jeg elsker mix av rosa og rødt, "Princess Di style"......

Åpen tå med helkappe er i vinden og zara har liknende sko på nett nå!

Sjekk: http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/no/en/zara-S2013/358009/1215002/COMBINATION+HIGH+HEEL+SANDAL

Weleda produkter


Jeg elsker alle produktene fra Weleda, og til de søte små barnekroppene er de helt essensielle for meg. De er totalt uten tilsetningsstoffer t og er laget på økologiske råvarer.

Calendula salven bruker jeg på såre stomper, små skrubbsår, såre lepper, tørr hud, og andre steder som gjør litt vondt og trenger pleie. Jeg legger alltid et tykt lag under plasteret på små sår, det holder huden myk og hjelper såret til å gro raskere.

Body wash og shampoo er gull for hår og hud når du bader de små. Jeg bruker fortsatt kun disse produktene på 5 åringen. Den brukes all over og er ikke vond å få i øynene, lukter godt og huden blir ikke tør

Sink salven er bedre enn andre jeg har prøvd da den trekker seg inn i huden og ikke blir liggende utenpå og tørke inn. Det er ofte vanskelig å vaske bort, men denne sinksalven fra Weleda er myk og fin og holder huden myk.

Body oil bruker jeg mye til å massere barna etter et bad eller hvis de har mye uro i kroppen, f.eks når de var babyer og våknet mye på natten. Massasje gjør nesten alltid underverker og med litt olje blir det prikken over ien!

Også for voksne har Weleda mange gode produkter, jeg bruker mye disse tre, rensemelk til ansiktet, ansiktskrem og olje kapsler for ekstra piff til huden på ekstra slitne dager.

Weleda produkter fås kjøpt på mange Sunkost butikker, på div apoteker og Røtter.

For mer info: http://www.weleda.com

Å ville og ville

Da Stig Henrik og jeg giftet oss sa presten noe til meg som jeg ikke glemmer. Han sa at det han mente var det viktigste en skulle tenke på før en giftet seg var: MAN SKAL IKKE VILLE GIFTE SEG MAN SKAL VILLE Å VILLE! Det mener jeg også gjelder når man får barn. Det å oppdra barn er ikke en del av "pakka", jobb, sosialt liv, mann osv....nei det er et helt eget kapittel som virkelig må tas på alvor. Jeg ser en tendens i samfunnet idag til å kjøpe seg fri, kompensere for dårlig samvittighet og få hjulene til å gå rundt sånn nogen lunde kommer før det å se, føle og ta seg tid til å være den foreldre vi virkelig vil være. Samfunnet jager oss, presser oss og frarøver oss det som egentlig ligger dypt festet i det elementære i oss, det å hegne om det aller viktigste i livet, familien, barna!

Jeg oppfordrer alle foreldre til å ta et pust i bakken, tørre å tenke egne tanker, tørre å ta selvstendige valg uavhengig av hva nabokjerringa og samfunnet sier, uavhengig av karriere jag og materialistiske ønsker, tørre og si at JA! Barna er ikke en del av pakka men en helt egen bolk i livssyklusen.

Det jobber jeg med hver dag, derfor har vi tatt valget å være hjemme med barna til de er tre år, derfor velger vi å bo mindre, jobbe mindre,så vi kan frigjøre mer tid til barna og til oss som familie.

 

Bok tips!

Dette kommer dere til å få mye av! Jeg elsker bøker! Skal jeg koble heeelt av er det boken jeg dukker ned i.....

Her er fire bøker som er helt fantastiske og pirker borti det elementære i oss mennesker på godt og vondt.

1) Ernest Hemingway: Den gamle mannen og havet

Det er en rørende bok om en gammel mann, en fisker som skal ta storfangsten om det så skal koste ham livet. En stille bok med store tanker og dypdykk i den rå viljen til et menneske i kamp med naturen og sitt eget ego.

2) Åsa Linderborg: Meg eier ingen

Fortellingen om et barns oppvekst med sin alkoholiserte far, men hun snakker mer om kjærligheten enn sorgen, og boken er så nydelig at jeg kan ikke få anbelfalt den nok!

3) Muriel Barbery: Pinnsvinets elleganse

En nydelig fortelling om tre vidt forskjellige mennesker, en gamme, en ung og et barn.....møte mellom disse tre er skrevet med en så stor innsikt og litterær elleganse så jeg vil ikke si noe annet enn løp og kjøp!

4) Anna Gavalda: Eg elska ho

et kammerspill mellom svigerfar og svigerdatter. Handlingen foregår en natt, et møte mellom to mennesker i dyp sorg . En vakker og gripende bok

 

Mitt syn på barnevogn

Jeg har det som en liten fanesak og snakke om hvorfor det er viktig at barnevognen er vendt mot mor og far! Ser jeg rundt meg virker det som de fleste i overgang fra dyp barnevogn til sportsvogn velger at barnet er vendt fra oss.Jeg synes det er absolutt helt helt feil! Argumentet er at barna er nyskjerrige og gjerne vil se verden. Jeg er helt enig! Men hvorfor skal det ta inn alle disse sanse inntrykkene uten samspillet med mor og far? Sitter de fra oss opplever de alt alene og har ingen mulighet til å stenge det ute hvis det blir for mye, og vi voksne kan heller ikke se deres reaksjoner eller dele opplevelsene med dem. Vi kan heller ikke følge godt nok med i div ubehag, vind, sol, insekter osv....Sitter de mot oss derimot kan de oppleve hele verden rundt seg men har den konstante tryggheten at de kan vende blikket opp mot oss å dele og vise oss sine følelser. Blir alt rundt for mye, kan de fokusere og kommunisere bare med oss og velge selv hvor mye av alt rundt de vil ta inn. Da kan vi også lettere se om de ser noe de vil bruke mer tid på, feks, en gravemaskin, en hund eller fugl eller noe annet de synes er spennende og vil dvele lenger ved. Da blir det et automatisk samspill mellom barn og voksne som er utrolig viktig for sosial bygging og ikke minst trygghet! Husk: Den verden vi tar for gitt og kjenner så godt er enorm for barna, og så mye de ser hver dag ser de for aller første gang i sitt liv! Overlater vi dem til seg selv i disse opplevelsene tror jeg lett det kan bli for mye for dem, uro og støymomenter mer enn oppdagelser.......Alle mine tre har sittet mot meg og rundt 2 1/2 års alderen har de to eldste begynnt selv å snu seg i vognen for å rette blikket fremover.....Da er de modne for det, de velger det selv! og da kan de lett sette seg tilbake å få min øyekontakt igjen. Jeg ser det begynner å komme diskusjoner om dette i flere medier så spør dere meg er svaret krystallklart! HA EN SPORTSVOGN HVOR BARNET ER VENDT MOT DEG !

barne bursdags bord!

 

Her er en av bursdags bordekningene jeg lagde til 3-åringen!

Håper det inspirerer!

her er oppskrift på hvordan brette en roseserviett!

Følg øverst fra venstre:

1) brett servietten helt ut deretter brett inn de fire hjørnene.

2) uten å snu servietten, brett inn de fire hjørnene en gang til

3) snu servietten og brett inn de fire hjørnene

4) hold fingrene i midten og med den andre hånden dra forsiktig opp et hjørne slik at det formes som et "kronblad". gjør dette med alle de fire hjørnene.

5) mellom hvert "kronblad" er det et hjørnet. Dra disse forsiktig opp så de legger seg rundt "kronbladene".

HUSK: hele tiden holde en hånd i midten av blomsten for å holde det hele sammen.

6) Vips! Nydelig ferdig roseserviett som pynter vakkert på en tallerken!

 

deilige fløtegratinerte poteter

Noe av det beste jeg vet er dette: fløtegratinerte poteter,og etter mye erfaring og prøving tør jeg påstå at denne oppskriften er dømt til å lykkes!

 

FLØTEGRATINERTE POTETER:

ca 12 amandine poteter

1 fløte

Litt melk (etter behov, hvor mye væske liker du best?)

1tskj revet muskat nøtt

2 fedd hvitløk, presses

salt, pepper

ost, best med blanding av parmesan og vellagret sveitser

 

SLIK GJØR DU:

bruk gjerne foodmixer til å skjære potetene i skiver.

Legg skivene i en sil og skyll lenge og godt under kaldt vann, slik får man vekk en del av stivelsen.

ta en stor kjele, putt potetene oppi, samt fløte og melk til det dekker potetene.

Ha i resten av ingrediensene unntatt ost.

Kok opp, og la det putre i ca 5 min.

hell over i en smurt ildfast form, ca 30x24cm

ha over ost

sett midt i ovnen på 200 oC

etter ca 20 min sett ned ovnen på 100 oC og la den kose seg gjerne en time eller mer.

BON APETIT!

kjole fra manillusion

jeg falt for denne super tighte stretchy kjolen fra manillusion. Det er en butikk på Grünerløkka som spesialiserer seg på 50talls look men har mange av disse fantastiske trange kjolene, kjåte i grønn også!

Skoene er fra H&M....

Intervju i Stella

Jeg kommer til å poste en del intervjuer jeg har gjort de siste årene siden jeg fikk barn. Jeg har en litt annen stemme enn de fleste men har skjønt gjennom alle intervjuene jeg har gjort at dette er noe mange interesserer seg for! Jeg kommer til å skrive mye om det å være mamma, hverdagen min, tips og råd og vil gjerne ha innspill, spørsmål og kommentarer rundt dette. Jeg er hjemme med barna til de er tre år før de begynner i barnehage, steinerbarnehage. Jeg er veldig opptatt av de første tre leveårene og taler Roma-midt-imot på mange punkter! Jeg tror at tilknytning til mor og far de første årene er helt essensielt for å gi barne trygghet, sosiale evner og styrke til å møte verden.Jeg sier ikke at min løsning er den eneste, men siden det er den jeg praktiserer må jeg holde meg til det jeg kan og det skal dere få høre mye om! Gled dere!