hits

div inspirasjon

Smart smoothie løsning!

Ja uff......

Lenge siden jeg postet noe fornuftig nå!
Men idag kom jeg over en genial "dings" på helsekostforetningen Røtter på St. Hans Haugen.

Det var en smoothie-emballasje, EZ squeezees, som man selv kan fylle smoothie på og som kan vaskes og brukes om igjen!

Genialt spør du meg.Smoothie er en super måte å få i barna frukt, enkelt , og jeg kjenner ingen barn som ikke liker det!

Dessuten kan en jo mixe inn så mye forskjellig i en smoothie, som chia-frø, annet fin malt korn hvis de ikke er så glade i det ellers, avocado, grønnsakssafter...you name it!

Den kommer til å få bein å gå på her i huset....

Så det betyr slutten for smoothie utgiftene jeg har hatt på Ellas Kitchen, selv om jeg har vært kjempe fornøyd med disse.

Foreløpig tror jeg kun det er Røtter som fører disse og for en tre-pack er prisen: kr. 119.....og det er det verdt!

Løp og kjøp.....og prøv!

 

Ta bort støyenJeg sa jeg skulle skrive litt om førjulstiden, om stresset, jaget,shoppingpresset...og oss som mennesker oppi det hele.

Jeg mener at i denne tiden er det to verdener som kjemper mot hverandre, den lune fredfylte og stemningsfulle adventstiden mot det materialistiske jaget.

Dert har blitt 5 desember og jeg er sikker på at i de fleste hjem begynner stresset, presset og de lange to-do-listene å legge sin klamme hånd over det som skulle vært noe helt annet.

Verden der ute lokker med alt det fantastiske vi kan kjøpe, men alt det vi burde gjøre, forberede og stelle i stand. Alle vil gjøre sitt aller ytterste for å skape de vakreste juleminner, og de sosiale medier er med på å presse oss til å vise hvor flinke vi er, hvor langt vi er kommet osv osv......

Det koker ned til at adventstiden blir et økonomisk og materialistisk sluk, hvor gleden forsvinner i bekymringer og stress for å innfri alles ønsker....pluss litt til.

En ting vil jeg si: TA BORT STØYEN!

Jeg har stjålet den setningen fra en klok dame som snakket om barna. At det er så mange momenter av støy rundt oss, både fysisk og psykisk.

Med støy mener jeg alt det som forventes av oss, alt det som frister oss, alt det som gjør at vi mister fokus, mister oss selv, alt det som andre sier er riktig, som andre sier vi burde gjøre/eller få til. Støyen blir en fiende, blir så altoppslukende hvis en ikke tar et skritt tilbake og erkjenner den, tar tak i den og blir sterkere enn den. Man må jobbe mot all støy, stenge den ute, "overdøve den med stillhet, med vårt bedre vitende. Vi kan ikke la oss styre av støyen, da sliter vi oss ut og forvitrer som et snøfnugg i for varmt vær som smelter før den når bakken.

Med tre små barn har jeg prøvd å ta litt tak i dette.

Jeg orker ikke stress, jeg orker ikke føle at jeg har armer og ben i alle kanter og at jeg likevel ikke strekker til.

Men det ligger som en sort sky over meg og truer med å innvadere alt det som jeg synes er mye viktigere akkurat nå:

Å finne roen, nyte mørketiden, bake, kose, ha rolige ettermiddager ligge på sofaen med et strikketøy og se barna leke, bare være.....

Jeg har et par råd til å gjøre julehandelen litt enklere.

Handle på nett! Jeg har gjort det med sikkert 70% av presangene...og det er vidunderlig at det dumper ned i postkassen. Det skal sies at jeg har tenkt ut en del på forhånd hva jeg ønsker å gi bort, og jeg har også prøvd å begrense mengden og størrelsen. Det er ikke presangen som er det viktigste men tanken bak....Kjent for mange og kanskje litt klisje, men tar man det på alvor blir måten vi gir bort ting på ganske annerledes.

Jeg gir også søsken brettspill de ale kan ha glede av istedet for små presanger til alle.

Jeg gjør det til en hyggestund å pakke alle inn. Jeg lar aldri butikken pakke inn, da mister gaven helt personlighet og kunne vært fra hvem som helst. Å vie en kveld til innpakning er en del av julehyggen. Å tenke ut hvordan presangene skal pakkes inn dette året er tankevirksomhet jeg nyter og som trigger kreativitet og estetikk i meg. 

Kreative og estetiske tanker gir meg ro, gir meg god energi og jeg gleder meg til å fullføre prosjektet.

Så jeg håper dere alle tar noen av disse tankene ut i livet, det hjelper i tiden vi går inn i, jeg lover!

Og med denne sangen luller jeg meg inn i kvelden:

http://www.youtube.com/watch?v=SIVZii8XyHk
 

God natt...

Mørketiden har gjort sitt inntog, kvelden smyger inn over oss tidligere og tidligere og kropp og sinn føles som i dvale.

Jeg tenker at jeg skal la kroppen hvile litt, senke tempoet og nyte tidlige, rolige kvelder.

Føle dvalen litt på kroppen å tenke at det er greit!

Vi overbruker krefter i sommerhalvåret, i ren skjær glede over lyset og varmen, og når november ligger over oss trenger vi nok å lade opp til resten av vinterhalvåret.

Så i kveld skal jeg smyge under dynen, med en bok og musikk i bakgrunnen.

Deler med dere den klassiske musikken jeg hører hver kveld for tiden.

God natt!

http://www.youtube.com/watch?v=GsvmoU7sFVA

http://youtu.be/GsvmoU7sFVA

Graviditet=woman power

Å gå gravid kan ofte bli omtalt eller projisert på feil måte.

Jeg er jo av den mening at graviditet og gravide kvinner er noe av det vakreste som finnes!

Gravide bør være stolt av kroppen sin i denne tiden. De burde bære sine kropper med rak rygg og osende av feminin power!

For det er det det er, det mest eksplovsive og uten sammenlikning noe av det mest kvinnelige vi kan oppleve!

(gravid m nr 2...ca 7mnd)

Ja så er det jo stor forskjell på å være gravid sier mange. Og det er jeg fullt klar over, men som et utgangspunkt og som en hovedtanke bør kvinner som blir gravide, omfavne og elske denne tiden hvor kroppen forandres, kroppen tar i mot et liv, ernærer et liv og vokter dette livet med sitt eget liv.....Det er jo helt utenfor vår forstand!

Så jeg mener at selv om man går litt for mange kilo opp i forhold til hva man ønsket, selv om det skvulper litt for mye vann rundt i legger og føtter, så er det å være gravid noe vi bør elske. Vi må elske oss selv for det vi faktisk klarer i denne perioden, for lett graviditet eller ei, det er beintøffe måneder på mange måter.

Jeg må jo ta utgangspunkt i meg selv, og det er kanskje for noen litt urettferdig da jeg virkelig var blessed og hadde enkle, smertefrie graviditeter, gikk lite opp i vekt, osv....Men det var selvfølgelig ikke bare så enkelt eller rosenrødt.

Særlig siste graviditet kjente jeg på kroppen. Da var jeg ganske så uggen i lang tid, og ryggen skrek etter støtte og mer muskelatur for å bære den lille. Jeg hadde veldig tette graviditeter og med sistemann var nok kroppen litt ute i utgangspunktet og da kostet det mye å nyte den tredje magen som vokste. Men jeg ble min egen psyke-motivator for å overbevise meg selv om det vakre rundt graviditet. Jeg fortsatte med trange klær, høye heler osv....og jeg tvang meg selv til ikke å bli en klagete/syte/hormon kjerring som kledde meg i skjorta til gubben.

(gravid m nr 2 ca 8mnd)

Vi er laget for dette! Vi er laget for å klare disse graviditetene, og vi har krefter, vi har det som skal til for å mestre noe som til tider kjennes ut som en umulig oppgave.

Jeg vil ikke tråkke noen på tærne, og kimse av denne tiden som er graviditet.Jeg vet hvor komplisert og tungt og smertefullt det kan være, men som utgangspunkt må ikke graviditeten bare bli en lang kjedelig venteprosess hvor vi hater kroppen vår, hater hver ostepop eller troika vi dytter inn, vi må vise oss frem, vise kroppen frem, være stolte over det mirakelet det er å få oppleve å kjenne et nytt liv vokse inni oss.

Og hormonene som flyr vegger i mellom er også noe vi må ta inn, godta, bearbeide og forstå. Vi kan ikke velge det bort, så hvorfor prøve å overse eller late som noe eksisterer nå hele oss, fysisk og psykisk oser ut den ekstreme kvinnen i oss?

Jeg husker med førstemann, jeg hadde termin om en uke og var invitert på to julebord.....Jada jeg var i god form, men begynte å kjenne på utålmodigheten og ønske om at det hele var overstått...Termin  var juleaften, og jeg tenkte at ingen ting er bedre en god fest, dansing og morro! Da ville vel den lille også ønske seg ut?....Og hva har man på seg når man er høygravid og skal på julebord?

Jeg har jo ingen filter og tenkte at nå er det bare å dra på! Så jeg tok på meg en åletrang paljettkjole, og dro på julebord med følgende setning: Det blir ikke fest uten discokule!....To dager etter kom Lily-Maxine...

(to dager før eldstemann kom til verden)

VI kan ofte gå så langt at vi skjems over kroppen vår, gjemmer den, tilogmed for mannen/kjæresten vår, og her mener jeg vi har en jobb å gjøre! Når man er gravid er det høyst naturlig at kroppen forandrer seg, for noen bare kulen på magen for andre i større dimensjoner. Og det er vakkert! Og ikke minst, det er ikke for ever! Der må vi gi tilit til partneren at han ser den han har valgt selv om kroppen vokser her og der. Det er viktig at mannen også tar seg selv i nakken og omfavner "formene" til sin gravide partner. For det er resultatet av denne perioden som gjør det hele så verdt det! Vi skaper liv, vi skaper mirakler!

Så alle der ute som går med et voksende liv i magen, vær stolte, strutt og vis frem alle antributter, tenk på den woman-power du innehar i denne perioden, sørg for at psyken din styrkes av din egen indre styrke, din indre feminine styrke. Det kan ingen ta fra dere, og ingen kan ta fra dere det vidunderlige som skjer og skal skje gjennom graviditet og fødsel.

(2 timer før jeg fødte nr3, utenfor ABC klinikken på Ullevål)

Nyt det! Selv i de tyngste stunder, selv når du ikke kan sove godt, føler deg som en flodhest, og trettheten truer med å overmanne deg, nyt det! 

GRAVIDITET=WOMAN POWER!

....Jeg kan jo ikke si noe som helst annet enn at det er verdt slitet, se bare her!.... 

 

 

En liten helgeaktivitet

Tørkede epleskiver!

Så lett er det: Skjær hele epler i tynne tynne skiver.

Heng de opp ved å tre en snor gjennom "stjernen", (kjernen) i eplet. Heng gjerne litt løv i snoren  så blir det rett og slett en ganske så høstlig og koselig dekorasjon.

La epleskivene henge i 2-3 døgn til er skikkelig skrumpet og jummy.....

Barna synes at det er stas og elsker resultatet, blir litt seigt og godteriaktig!

God helg!

Litt shopping til barna....

Jeg er veldig for å støtte butikker i nærmiljøet av alle slag. Jeg går alltid til samme bokhandel,blomsterbutikk,og nær-mat-butikk. Det er to sider ved dette. Jeg synes det er viktig at de små butikkene får en fair sjanse til å overleve kjede-butikk kulturen og ikke minst shoppingsentrene. Og det andre er at jeg har alltid likt å kjenne betjeningen. Det gir meg en elstra god følelse at jeg kjenner dem/de kjenner meg, vi slår av en prat og de vet hva jeg liker/trenger/ønsker.

Jeg bor i Oslo og har alltid gjort det, unntatt da jeg bodde i NY i 5 år.....Jeg er altså en storby jente som setter utrolig stor pris på nær-butikker av alle slag. Også i NY hadde jeg masse små butikker i nærheten som jeg alltid gikk til.

Og fler av disse butikkene overlever faktisk fordi flere tenker som meg. Man kan sikkert få mange av de samme varene andre steder, kanskje til og med billigere, men da vil jeg heller legge igjen noen ekstra kroner og føle at jeg bidrar til et mangfoldig samfunn.

Idag dro jeg til klesbutikken HOS KRISTIN, som ligger på Holmen ved Hovseter som er et stenkast unna der jeg vokste opp og hvor min mor bor fortsatt. Så dette er min nærbutikk når det kommer til klær til barna. Det er gode kvalitetsklær som kanskje har litt høyere prisnivå enn kjedebutikkene, men det er det verdt!

Feks kjøpte jeg en Mini-A-ture anorakk der for 5 år siden og nå bruker tredjemann den og den er like fin! Jeg har funnet ut at med tre barn er det ingen dum investering å kjøpe visse plagg litt dyrere, da de holder til 1-2-3 barn! (Må også legge til at hun har gode tilbud året rundt, som gjør at jeg hver gang jeg er der, ender jeg opp med små kupp i posen.)

Nå er jeg selvfølgelig heldig som har tre jenter som gjør det lett å arve hverandre men mange plagg kan kjøpes i nøytrale farger som beige, grått og blått, og da tenker jeg særlig på yttertøy,ullluer/bukser osv.

(Det kommer eks nedenfor)

Kristin som driver butikken er en skjønn dame, og for meg er det en sann glede å legge igjen penger hos henne og vite at jeg har kvalitet i posen og at  butikker som hennes blir støttet.

Hun har drevet i mange år, og har bayklær/barneklær,sko, tilbehør, interiør ting til barn hovedsakelig, og også noe klær for voksne, supert sted å kjøpe presanger nå som julestria setter inn!

Butikken er fyllt til randen med fristende godiser...her ser dere en del av yttertøyet til Mini-A-Ture

 

Disse Polly tyllskjørtene blir revet bort, og det er ikke vankselig å skjønne hvorfor!

Med denne skjønne kashmere/ulljakken er juleantrekket i boks, og kan brukes ytterlig ved mange anledninger

En skjønn genser, fin til fest og hverdags.

Hun har masse nydelige luer og disse er gode eks på "uni-sex" som gjør at de kan gå i arv

Disse produktene har blitt strikket med reflexbånd, som gjør at de lyser i mørket! Genialt! Finnes også i lue, skjerf m.m.

Uten tøfler blir mange små barneføtter kalde...

 

 

Denne herlige dressen skal gis bort i konkuranse i butikken, for mer info:

 :http://www.hoskristin.com/markedsdag

Mine skatter som kom hjem i posen i dag!


Deilige beige ull bukser fra Me Mini

 

Strømpebukser som holder godt i form og på varmen!

Skjønne håndlagede spenner til minste nurket...

Dagens kupp; Regntøy på 40% avslag, til skolejenta til neste år. Også Mini-A-Ture, og det er stretch, lett og romslig!

Ja så det var den lille apellen til nær-butikkene, og HOS KRISTIN er et godt eksempel!

Vil du vite mer om butikken, gå inn på hennes fbside:

https://www.facebook.com/pages/Hos-Kristin/269250036229?fref=ts

 

Bursdag!


Jeg er definitivt en av dem som nyter å gjøre i stand til bursdager!

Jeg elsker å pynte, bake og sulle-dulle for barna, de blir oppriktig glade og ser alt jeg har stelt i stand!

Så her kommer et knippe bilder fra helgenen.

Begge de yngste hadde bursdag så her feiret vi tre dager til ende!

Da må en tenke og planlegge så det ikke blir så mye styr....selv om det blir det jo uansett.

Men baking er et viktig område og der er jeg blitt god til å organisere meg selv!

Minimuffins, blir det jo uendelig mange av, så jeg hadde til alle festene, nøttekaken min baker jeg så ofte at den går lett å lage og den baker jeg fersk hver morgen.

Og pyntingen holdt alle dagene gitt!

Det blir rosa bursdag fra A-Å.... Jeg synes rosa er en deilig farge å pynte med, frisk, varm og innbydende.


Presangene må stå i stil til det hele!


Og kortet.....


Da er det første bordet pyntet....små og store gullstjerner som jeg strør utover gir liksom litt prikken over i´en på bordet og barna elsker å leke med dem, lage former men de sitter der!

Disse søte pon pon-girlanderne kjøpte jeg på Nest på Majorstuen


Udekket bord.....


Dekket med servietter og papirsugerør også fra Nest....

Ja et nærbilde....med krone på tallerkenen til bursdagsbarnet


Minimuffins alla Sølje....


Frister det?...... vaniljemuffins m sjokoladekrem og jordbærkrem, perlekuler og bringebær

Browniekake, lavet hjerteform m marsmelows og perlekuler som dekor.

Et bilde av bordet til den store barnebursdagen! Smellbongbonger er fortsatt en suksess!


Selv katten ble kronet og tok det hele med stoisk ro!


Gratulerer søte 4-åringen min!

Regnværsaktivitet

Memoryspill....hjemmelaget sådan!

Ute regnet det......mellomste er lit forkjølet og tufs så skogstur var ikke helt det vi kunne, så da snudde jeg meg rundt dro med alle tre opp til min gode venninde Tina og hennes tre skjønne jenter.....

Jeg hadde en plan!

Vi lagde hjemmelaget memoryspill til alles jubel og glede.

De satte i gang med friskt mot og resultatet ble kjempe fint!

Vi rakk ikke spille det men det gjør vi neste gang vi sees!

Så her har dere et lite tips i hverdagen!

 

Kjøp papp, feks. gullpapp, og klipp opp i firkanter.

Det gjør egentlig ikke noe at de ikke er helt like, da kan det bli en del av spillet at man også husker form på "kortet", ikke bare bilde.

Tegn sammen med barna to og to like tegninger. De synes det var kjempe gøy å tegne likt to ganger. Det i seg selv er en liten øvelse på mestring.

Så da er det bare å spille! Hele familien!

Lykke
Vi snakker mye om lykke.

Er vi lykkelige?

Hva skal til for å oppleve lykke?

Kan lykke være konstant?

Hva betyr egentlig lykke?

Vi snakker om et tema som er utrolig nyansert, individuellt, viktig men utrolig skjørt og vanskelig på samme tid.

Utad i samfunnet poges vi om at suksess er lykke, den store kjærligheten er lykke, penger er lykke, materialisme er lykke, familie er lykke.

Man kan ved første øyekast si seg enig i alt dette, men det blir fort plumt og enkelt og tro at en så lett kan definere noe så stort, inderlig og fullendt som jo lykke er.

For hva er lykke for en selv?

Jeg tenker faktisk mye på dette begrepet, det er mange kvelder jeg ligger å tenker på hva dette ene ordet betyr for meg, og hvor og hva i livet mitt som stemmer overens med det jeg tror er følesen av lykke.

En ting er sikkert, det har blitt lettere å finne den følelsen i små eller store øyeblikk, i korte eller lengre situasjoner etter at jeg fikk barn.

Ikke bare pga barna i seg selv og de lykkelige stundene de bringer med seg, men faktisk fraværet av barna!

Det høres kanskje hjerterått ut at når de er borte føler jeg meg lykkelig. Det er ikke det jeg prøver å si, det jeg mener er at når man har tre barn, små, som jo våre er enda, er de så tilstede, så her-og-nå i sin livsglede, at ved deres fravær merker jeg at jeg har lært dette av dem!

Å være her-og-nå, nyte her-og-nå, leve fullt ut her-og-nå og konsekvensen blir at lykkefølelsen mye lettere har tilgang til meg!

Det skal mindre ting til for å gjøre meg ekstra glad, det er små detaljer som fester seg under huden og brer en slags lykke, det er små forventninger som innfris og løfter en opp, ja samtidig som jeg er mindre kravstor til mitt eget jag for lykke, kommer den oftere til meg enn noen gang!

Så lykkefølelsen, enda så stor og fullkommen den er, er likevel noe enkelt å oppnå hvis en åpner for det, er ærlig med seg selv og sine verdier, er bevisst her-og-nå og ser de små detaljer i et sort og innholdsrikt liv.

Dette har barna lært meg, de har lært meg at lykken ligger forran oss hele tiden, og den er ikke uhåndgripelig, man må bare tørre å være i den, ikke strebe etter den!

Vi setter så store krav til lykkefølelsen at den blir som en uoppnåelig drøm. Lykken er ikke konstant men den er der, det er opp til oss å definere den i oss, føle den i oss, tørre å omfavne den i oss.

 

Igår hadde Stig Henrik og jeg en uventet frikveld.....vi satt oss i bilen, kjørte til Ingierdstrand, nøt maten, nøt hverandre, nøt solnedgangen. Kun klisjeer, men! Det var en lykkelig stund!

 

 

Bonusmamma
Som ung hadde jeg uendelig mange prinsipper, vikitge og uviktige.

Heldigvis ser man ettersom man modnes til et voksent menneske at noen prinsipper skal bevisst brytes, noen skal bestå og noen prinsipper rokker ved det innerste i deg og du må virkelig skue lenger enn du aner og ta beslutninger på bekostning av prinsipper, lukke øynene og la det stå til.

Et av mine prinsipper var at jeg aldri skulle gifte meg med enn mann som hadde vært gift før......eller hadde barn fra tidligere forhold.

Så feil kunne jeg ta. Da Stig Henrik og jeg ble sammen og han fortalte at han var pappa til to, var det som prinsippet aldri hadde eksistert, for jeg ofret det ikke en tanke og tenkte: Jeg er så forelsket i denne mannen, og det er hans bord jeg vil sitte ved og det er dekket allerede,....uansett det var der jeg ville sitte. 

Det var ham jeg ville være sammen med og det valget var aldri vanskelig å ta.

Så ble jeg "bonus forelder" da, som det heter på fagspråket.

Jeg er ikke helt enig....

Aurora flyttet til oss i sin pure ungdomstid da hun smertefullt som vi alle husker den tiden var, sprang ut fra knopp til blomst, og når jeg ser tilbake idag, ni år senere er jeg så uendelig takknemlig for den oppgaven som ble gitt meg.

En oppgave jeg fort så på som en livsoppgave.

Ikke som "stemor" eller "bonusmamma", men som en voksenpersons uendelig viktige oppgave å gi omsorg, trygghet og kjærlighet til et ungt menneske som trengte alle disse tingene og som jeg raskt ble utrolig glad i.

Oppgaven var det største jeg hadde opplevd, det mest utfordrene....men jeg tvilte aldri på å ta det på alvor og gikk "all-in".

Jeg ville skrive litt om det her, fordi jeg vet mange der ute har opplevd noe av det samme, og jeg vil også rette det mot de som kanskje vil oppleve det, eller aldri har eller vil oppleve det.

For det har vært en reise jeg aldri ville vært foruten!

Aurora er i dag 21 år, straks ferdigutdannet helsefagarbeider, hun har skjønne Alexandra på 5 år....(ja, jeg er "bonusbestemor" og!) og jeg er så stolt av henne! Og hun har en fantastisk fin kjæreste.

Like fargerik og nydelig som Auroras hjerte

( Bildene av Alexandra og Aurora er tatt av Aurora)

Jeg er så imponert over det hun har fått til, det hun representerer og  det motet hun møter verden med.

Da vi ble kjent og begynte den møysommelige prosessen og finne ut av hverandre, finne ut av vår relasjon, og hvor jeg skulle prøve alt jeg kunne å være et voksent menneske hun kunne stole på, snakke med, opponere mot, helt uavhengig av Stig Henrik som jo er far og plassert på en måte, skjønte jeg at tydelighet, ærlighet og tilstedeværelse var de viktigste tingene.

Jeg sa alltid, og sier fortsatt at jeg overhodet aldri skal prøve å innta en "mors-posisjon", men være den jeg er, i kraft av min integritet men også i kraft at jeg var et menneske hun bodde sammen med og måtte forholde seg til. Det kostet mye for oss begge å la fordommer, prinsipper og tvil fare...men vi klarte det!

Svaret ligger i det forholdet vi har i dag.

Jeg er dypt takknemlig og ydmyk for den tilliten hun har til meg, den godheten hun helt åpenyst føler for meg, og den respekten hun har for meg, og det jeg har gjort for henne.

Jeg kan si her til alle at alt det er gjengjeldt.

Jeg synes hun er et vakkert menneske, hun imponener meg, og hun gjør meg stolt. Som kvinne, som mor og som en fantastisk storesøster til våre tre barn.

Stolt fordi hun er den hun er men også for at jeg har fått tatt del i hennes liv og utvikling og at hun idag ofte forteller meg hvor takknemlig hun er for at jeg var der, alltid. Er er, alltid.

Så den oppgaven jeg trodde umiddelbart kanskje skulle bli for krevende, for utfordrene viste seg å bli en så viktig del av livet mitt, og min utvikling at jeg aldri, aldri! ville vært det foruten.

Takk kjære Aurora, du stolte kvinne.

Vi to har vist verden en viktig ting: I kompliserte familie-relasjoner kan uendelig vakre ting vokse frem, hvis man tør være åpen, tør være svak, tør være ærlige, og ikke minst aldri gi seg på at man skal få til noe. 

Få til noe sammen, som mennesker som medmennesker, ikke som ste-datter, ste-mor eller andre båser en lett kan puttes i.

Så til alle dere der ute som kanskje akkurat sitter i en liknende situasjon og ikke ser enden på det hele,:

Gi aldri opp!

Gi aldri opp troen på at en relasjon kan bygges enda så umulig det ser ut.

Gi aldri opp når alt du prøver virker mot sin hensikt, ikke blir tatt imot eller rett og slett kastet tilbake til deg.

Som voksen bærer vi et enormt ansvar for de unge, og for barna:

Vi kan og skal aldri gi opp!

Det er det vi lærer dem som noe av det viktigste i livet, enten det gjelder arbeid, kjærlighet er livet som sådan.

Gi aldri opp!

Del gjerne tanker og opplevelser rundt dette. God kveld!

 

Den dagen....

Mannen er borte, jeg holder fortet alene.

Jeg har gjort dette mye og er ganske dreven men det betyr ikke at jeg ikke har "innoverdager" som jeg kaller det.

Den dagen som bare er tung fra A-Å.

Det skyldes ikke noe spesiellt, barna er søte, ingen uhell, ingen skjær i sjøen, bare litt treg-i-pappen følelse.

Jeg får reaksjoner på forrige innlegg om vaksiner, noe jeg er veldig takknemlig for, men det koster litt å legge hodet på hoggestabben, samtidig som det gir livsmot og lyst til å kjempe videre for mine tanker og meninger.

Jeg er glade for alle som følger bloggen og i all beskjedenhet legger jeg ut et deilig og uhyyyre lett middagstips.

Det var det jeg lagde til minste søtnosen da de to eldste var hos mormor idag.

Jaggu åt jeg to porsjoner jeg og!

Jeg elsker enkel mat, gourmet eller hverdagslig, så her er tipset!


OPPSKRIFT:

Litt blomkål i buketter

Litt brokkoli i buketter

Kok opp i lettsalet vann

Ha i terninger med vossakorv

Sil av vannet

En dæsj smør

Noen fetaterninger

Noen parmegiano terninger

Vips! Vårlig enkelt måltid!

 

pakke, pakke inn og pakke opp!

Presanger!

Jeg elsker presanger!

Jeg elsker å gi presanger og jeg elsker å få presanger!

Men en ting som jeg synes er like viktig og som jeg også elsker er å pakke inn presanger!

Det å skulle gi bort noe handler ikke bare om det som er selve presangen men også hvordan man presenterer det, hvordan man gir det bort!

Mange pakker inn presanger, og mange lar butikkdamen pakke inn presangene.

Jeg pakker inn alle presanger selv!

Jeg vil ikke at fremmede skal pakke inn det jeg har tenkt ut og kjøpt til et menneske jeg ønsker å gi noe spesiellt, da blir det straks litt mer upersonlig for meg!

Jeg liker "hele pakka"!

Jeg pakker inn en presang med papir og bånd og kort som  er tiltenkt mottakeren, og som skal være estestisk vakkert, og som skal "matche" tanken bak det jeg gir!

Jeg elsker friske blomster på en presang, og bruker jeg bånd, er det alltid silkebånd, gjerne to farger, og forskjellig bredde på båndet.

Det jeg vil si at jeg synes vi lever i en grådighetskultur, som handler litt for mye om å ha mer og mer, og dette smitter igjen for fort over på barnet. Og da handler det bare om det man får ikke hvordan man får det eller hvordan det blir presentert.

Barn som voksne, har en tendens til å rive av papiret for å se innholdet, og glemme at innpakningen også kan ha blitt viet en tanke.

Da blir det ofte til at en heller ikke tar selve presangen ordentlig i øyensyn men går videre til neste presang man skal rive papiret av.

Jeg liker ro rundt forventninger, jeg liker å dra det litt ut, kjenne på forventningen, se litt ekstra på presangen før en åpner forsiktig, med litt andakt rett og slett.!

Derfor så mye styr rundt innpakningen. Da kan man nesten ikke unngå å ta seg litt mer tid.

Dessuten liker jeg den stunden det tar å pakke inn, mens jeg tenker på mottaker og vil være litt stolt når jeg overrekker noe. Uansett hvor stor eller liten den er. 

Gir jeg bort en god pakke te, tar jeg alltid et silkebånd rundt, og en liten blomst, plukket fra verandakassen eller tatt fra buketten på bordet, eller plukket i veikanten.

Til voksne pakker jeg ikke alltid inn, men tar alltid et bånd rundt eller skriver et lite kort, med noen velvalgte ord til vedkommende.

Og det skal sies: Det er utrolig hvor glade jeg opplever at alle blir fordi jeg gjør det lille ekstra!

Det er så verdt det!

Slik gjør du:

Pakk in presangen på vanlig måte

Legg friske blomster oppå

Pakk et lag med cellofan rundt det hele, slik holdes blomstene på plass.

Vola! Ganske fint ikke sant?

Tusenfryd fra verandakassen og avblomstert pion kronblader fra avblomstrert 17mai bukett

Tusenfryd og dragetulipan også fra den litt slitne 17mai buketten


Nå skal 5-åringen bli glad!

 

Hverdag = Hver Dag

Det vi har mest er hverdagen, det er den vi må gjøre til deilige dager, til oppløftende dager, til lekende dager.

Hvis vi bare gleder oss til det som kommer, om det er en reise, en fest, eller et glass vin med en venninde opplever i allefall jeg hverdagen som mye mer traurig og hard.

Jeg jobber sååå hardt for at hverdagen skal være en opptur, men jeg som andre lykkes ikke helt til enhver tid.

Nå feks. skulle jeg bare ta meg en velfortjent dusj siden barna er lagt og vi akkurat har kommet hjem fra Finnskogen og lukter peis, regn osv.....

Så! Skulle jeg skrive her og deretter synke sammen med en deilig film i armene til mannen min.

Men bildene nedenfor viser hva som skjedde!

En typisk hverdagssituasjon som med smil og glede blir en deilig liten stund.

Minstemann våknet med bleien full av......#@#..... og planene mine falt i vasken for nå er jo hun lys våken! Og glad!

Hun elsker hverdagen, hver dag!

 

Og en deilig sang til alle der ute.....er en aldri så liten Vinni fan og med Marit Larsen blir det et skikkelig sukkertøy!

Nyt søndagen!

musicnodes
Vinni / Marit Larsen: God natt

Jeg er ingen rosablogger......

....Men det betyr ikke at jeg ikke elsker rosa!
Så dette bilde i månedens Elle Decoration www.elledecoration.no (instagram: elledecorationnorge), og tenkte jeg skulle ta bilder av mine egne rosafavoritter.
Som mor til 3 jenter er det lett å henfalle til rosatoner,men Jeg liker det!
Jeg må si at rosa i mange variasjoner er en meget behagelig farge, det gir varme og ro i et rom samtidig som det er som smaken av en sitron visuellt, det gir det kicket eller lille ekstra i interiørsammenheng.
Så jeg dekorerer gjerne med innslag av rosa, ikke bare på barnerommet men rundt om i huset.
Håper dere blir inspirert!

For en dag kan jo en rosa sko fra Aldo www.aldoshoes.com  fungere som blomster vase?

Søte slitte barnesko sammen med et stilleben av rosa, kan jo være bordpynt til en barnebursdag? 

Har postet dette smykke før, men kommer liksom ikke utenom. Til en hvit topp (Bik Bok)  trenger en ikke mer, en blir fresh og pyntet uten effort.

Et litt diffust arty bilde tatt av min datter men dere ser nogen lunde antrekket?

Buksen er en gammel H&M bukse med sleng som jeg aldri slutter og elske

Skoene er fra ASOS www.asos.com


Neglelakkene fra essie har supre farger denne sesongen og lipglossen fra clarins er fast inventar i sminkepungen. Jentene elsker små blomsterspenner i håret, og jeg er ikke vond å be!

Her er et lite utdrag fra dukkehuset til jentene på en stol jeg har malt i lys oliven og sydd rosa blomsterpute til. Puten er festet med rosa silkebånd. Lampen er kjøpt på loppis og skjermen er fra Ikea

Barnestolen har alle tre brukt, og puten har jeg gitt nytt rosa trekk.

Denne knæsjrosa klutchen fra Moods Of Norway www.moodsofnorway.com spriter opp et enkelt antrekk, og rosa smokker slenger over alt her i huset!

Så rosa er kanskje en av de fresheste fargene på fargesirkelen?

Hyllest til Mamma

 

Det våres utenfor, og jeg satt og tenkte på mamma.

Jeg vil hylle henne.
Jeg vil takke henne.
Bare fordi.....

Jeg er så heldig at jeg har blitt voksen nok til å være min mors datter. Fullt og helt.
Jeg er så heldig at jeg fremdeles kan legge hodet i fanget hennes bli strøket på kinnet og kjenne meg fyllt av fred.

Jeg er så heldig at jeg kan lene meg inn til mamma på en klassisk konsert, holde henne i hånden og la tårene trille når en adagio (et langsomt parti) spilles,som jeg alltid har gjort siden jeg var veldig liten, . Ikke fordi jeg er lei meg men bare fordi...

Jeg er så heldig at jeg tør spørre mamma til råds selv om jeg vet hun ikke nødvendigvis gir det svaret jeg vil høre.

Jeg er så heldig at jeg kan le så mye med mamma at  jeg må stoppe bilen midt i en rundkjøring fordi jeg rett og slett ikke klarer å kjøre mer.

Jeg er så heldig at jeg har en mamma som er den vakreste mormor en kan tenke seg.

Jeg er så heldig at jeg har en mamma som har vært så stolt, sterk, streng og tålmodig, og som ga meg grunnlaget for det motet jeg har i dag.

Jeg er så heldig som har en mamma som sier at jeg er en flink,nydelig og litt for lite konsekvent mor.

Jeg er så heldig som har en mamma som aldri sa nei når jeg krøllet meg opp mellom bena hennes når hun satt i stolen og leste eller strikket.

Jeg er så heldig at jeg har en mamma som alltid lytter når jeg ringer.

Jeg er så heldig som har mamma.

Jeg er så heldig som er så stolt av min mor.

Jeg er heldig, uendelig heldig

Hvis jeg kan klare å ha det mor-datter forholdet som jeg har til min mamma, til mine barn......da blir jeg en lykkelig mor.

Og denne fantastisk nydelig sangen av Kari Bremnes vil jeg gjerne dele med dere.....

http://youtu.be/3Gn_F6jzsOc

Ringen

1 mai er arbeidernes dag, og jeg har bestemt meg for å slå et slag for arbeidet for kjærligheten! For å arbeide med kjærligheten og kjærlighetene i vårt liv er kanskje det viktigste arbeidsområde?

Det er i allefall en fulltids jobb! Jeg skal gi kjærlighet til min mann, til mine barn og til meg selv. Jeg skal finne kjærligheten i veggene i huset mitt når kveldsroen senker seg og jeg endelig kan tenke en klar tanke. Jeg skla føle kjærligheten selv om motbakkene er tunge. Jeg skal utvide kjærlighetens synsvidde når det eneste jeg føler er et uendelig tunellsyn.

Jeg skal dyrke frem og så nye frø så kjærligheten aldri visner hen. Ja kjærligheten er den mest omfattende, den mest spennende og utfordrene arbeidsplass en kan tenke seg!

SLÅ RING RUNDT KJÆRLIGHETEN!

Da vår førstefødte meldte sin ankomst, kom jeg på den ideen og skape en kjærlighetsring rundt vår lille familie og hvorfor ikke gjøre det symbolsk også?

Jeg fant en fantastisk smykkekunsntner i sverige http:/www.ylvahansen.se som smidde denne nydelige sølvringen. Først med mitt navn og den eldste datteren vår, Lily-Maxine, så sendte jeg den tilbake og fyllte inn navnet på nr to, Rosalind og nå håper jeg det er plass til minstejentas navn, Indie-Lucia.

Stig Henrik er veldig glad for denne ringen, og den representerer akkurat det den er, en evig sirkel av kjærlighet

Ja dette er jo litt pompøse ord, og klisjefyllte deretter, men sånn er kjærligheten......fyllt av klisjeer og store ord.....eller enda bedre, ord kan ikke beskrive kjærlighet.

Derfor har jeg etter fattig evne likevel prøvd å slå et slag for kjærligheten.


Håper dere alle hadde en deilig fridag, at dere rakk å ta en pust i bakken og tenke gode tanker. Stresset .......nei det skal jeg snakke om en annen dag.

 

kjærester

Plutselig på en tirsdagskveld kan vi spre vingene litt og være bare oss to! Gubben hadde fått billetter til "The Boss" konsert av Little Steven, og da var det bare å ta på seg rockestooket og si GO GO!

Vi kjørte den kule bertonen til Stig Henrik, fart er alltid en bra start på en kveld!

 Forelskelsen til den mannen jeg har valgt å dele livet med bruser litt ekstra i blodet. Disse små gledene gir piff i hverdagen og man blir minnet på hvor utrolig lite som skal til for å kjenne lykke-følelse.

Vi to, en bil, høy fart, to hender som holder hverandre, et skjevt blikk og smil og jeg lener meg tilbake, lukker øynene og tenker hvor uendelig heldig jeg er som har denne mannen og de tre søte jentene våre. Trenger ikke mer!


Siste sjekk i speilet mens Stig Henrik gæsser på!

Enkelt idag, hvit tank top, indianersmykke fra Monsoon for tre år siden, bikerjakke fra Zara.

He He, mye Zara i kveld, love that store! Boots fra Zara.....kule er de men ikke ment for å stå rett opp og ned i tre timer! puh....Men jeg holdt ut.

Vesken er en gammel traver, husker ikke hvor den er fra engang! Metallic grønn og en gjengangsfavoritt i garderoben min.

Vi hadde en topp kveld, men det er oppe og vedtatt at Brucer´n er litt gubbe og musikken lit vel Swing´n rock´n roll....ble litt kjedelig, men vi holdt rundt hverandre og var bare oss to og det var det viktigste!

Lenge leve kjærligheten!

Aktiviteter i helgen!

http://www.martheslekestue.com/ http://www.facebook.com/Martheslekestue

Jeg var i denne oasen av en lekebutikk med min eldste datter Lily-Maxine i går, og det var overveldende så mye vakkert og fint de hadde! "Her kan vi bare gå og gå rundt mamma!" Sa Lily-Maxine. Hun har helt rett.

De har en stor avdeling med alt nydelig en kan tenke seg til dukkehuset, alt fra møbler, dukker, hageting, små kjøkkenreddkaper, leker, vogner osv.... Vi var målløse og det tok lang tid før vi klarte å velge noe, vist lenger ned på siden.så var det andre avdelinger med gammeldagse leker, interiør til barnerommet, masker og servietter..... Må bare oppleves!

 

En annen ting å gjøre i helgen er å dra på Ekeberg gård! Der har de masse husdyr som går løst rundt og som man får klappe og kose med, og nå er det små lam og killinger til jubel fra våre barn!

 

Man kan ri på hest, hå på kafé og de har store lekeplass områder, anbefales!

 

http://m.io.no/info/ekeberg-gård

Weleda produkter


Jeg elsker alle produktene fra Weleda, og til de søte små barnekroppene er de helt essensielle for meg. De er totalt uten tilsetningsstoffer t og er laget på økologiske råvarer.

Calendula salven bruker jeg på såre stomper, små skrubbsår, såre lepper, tørr hud, og andre steder som gjør litt vondt og trenger pleie. Jeg legger alltid et tykt lag under plasteret på små sår, det holder huden myk og hjelper såret til å gro raskere.

Body wash og shampoo er gull for hår og hud når du bader de små. Jeg bruker fortsatt kun disse produktene på 5 åringen. Den brukes all over og er ikke vond å få i øynene, lukter godt og huden blir ikke tør

Sink salven er bedre enn andre jeg har prøvd da den trekker seg inn i huden og ikke blir liggende utenpå og tørke inn. Det er ofte vanskelig å vaske bort, men denne sinksalven fra Weleda er myk og fin og holder huden myk.

Body oil bruker jeg mye til å massere barna etter et bad eller hvis de har mye uro i kroppen, f.eks når de var babyer og våknet mye på natten. Massasje gjør nesten alltid underverker og med litt olje blir det prikken over ien!

Også for voksne har Weleda mange gode produkter, jeg bruker mye disse tre, rensemelk til ansiktet, ansiktskrem og olje kapsler for ekstra piff til huden på ekstra slitne dager.

Weleda produkter fås kjøpt på mange Sunkost butikker, på div apoteker og Røtter.

For mer info: http://www.weleda.com

kjole fra manillusion

jeg falt for denne super tighte stretchy kjolen fra manillusion. Det er en butikk på Grünerløkka som spesialiserer seg på 50talls look men har mange av disse fantastiske trange kjolene, kjåte i grønn også!

Skoene er fra H&M....