hits

bøker

Bok inspirasjon

Høstmørket kiler meg i nakken,og brer en ro over meg når kvelden kommer selv om jeg er passe pumpa.....Men å gå å legge meg fordi jeg burde klarer jeg ikke. Jeg må ha litt egentid, kjenne på stillheten, høre stillheten fra rommet der alle de søte små sover, lene meg tilbake med en god kopp te.... og da virkelig elsker jeg å lese en bok. 

Så her er noen bøker jeg anbefaler!

Denne boken leser jeg nå, den beskriver et mindre sted i trøndelag, har mange karakterer og en skal lete lenge etter en bok med mer detaljerte beskrivelser! Det er så mange ord, facinerende og interresant!

Roy Jacobsens siste bok er en perle! Så totalt motstykke til boken ovenfor. Her er det brukt så få ord som rommer så enormt mye, og beskrivelsen av familien på den lille øya er vidunderlig vakker, inderlig og boken satte dype spor i meg. Jeg var bergtatt!

Ah, denne franske forfatterrinnen har et sjeldent fargerikt persongalleri! Jeg elsket den og den er første bok i en triologi og jeg er langt på vei i bok nr.2 Hun skriver fengende, inspirerende og med humor og alvor gir hun fortellingen og dets karakterer en egen snert som gjorde boken til en page-turner for mitt vedkomne.

Så da er det bare å si: god kveld og god lesning!

 

 

Bok tips!

Dette kommer dere til å få mye av! Jeg elsker bøker! Skal jeg koble heeelt av er det boken jeg dukker ned i.....

Her er fire bøker som er helt fantastiske og pirker borti det elementære i oss mennesker på godt og vondt.

1) Ernest Hemingway: Den gamle mannen og havet

Det er en rørende bok om en gammel mann, en fisker som skal ta storfangsten om det så skal koste ham livet. En stille bok med store tanker og dypdykk i den rå viljen til et menneske i kamp med naturen og sitt eget ego.

2) Åsa Linderborg: Meg eier ingen

Fortellingen om et barns oppvekst med sin alkoholiserte far, men hun snakker mer om kjærligheten enn sorgen, og boken er så nydelig at jeg kan ikke få anbelfalt den nok!

3) Muriel Barbery: Pinnsvinets elleganse

En nydelig fortelling om tre vidt forskjellige mennesker, en gamme, en ung og et barn.....møte mellom disse tre er skrevet med en så stor innsikt og litterær elleganse så jeg vil ikke si noe annet enn løp og kjøp!

4) Anna Gavalda: Eg elska ho

et kammerspill mellom svigerfar og svigerdatter. Handlingen foregår en natt, et møte mellom to mennesker i dyp sorg . En vakker og gripende bok